دانستنیهای قاعدگی


دانستنیهای قاعدگی


 





 
اگرچه همه زنان تصور مي‌کنند که اطلاعات کافي در مورد قاعدگي دارند اما با اين حال مواردي هست که برخي زنان از آن بي‌اطلاع هستند. ممکن است شما جز زناني باشيد که چند سالي است که پريود مي‌شويد و تقريبا همه موارد را در مورد شروع و نحوه قاعدگي و نکات بهداشتي مي‌دانيد اما ناگهان اتفاقي مي‌افتد که تاکنون با آن مواجهه نشده‌ايد و مي‌خواهيد سوال خود را از پزشک بپرسيد. اين مطلب به شما کمک مي‌کند تا جواب سوالات رايج خود را در مورد قاعدگي دريافت کنيد.
نشانگان پيش از قاعدگي، به دليل اين رخ مي‌دهد که بدن به تغييرات هورموني حساس مي‌شوند. 10 روز قبل از شروع قاعدگي، سطح هورمون‌هايي مثل پروژسترون و استروژن به سرعت تغيير مي‌کند و اين تغيير سبب بروز علايمي مثل نفخ، تغييرات خلق و خو، سردرد، حساسيت پستان‌ها و خستگي مي‌شود. نزديک 90 درصد از زنان قبل از پريودشان اين نشانه‌ها را تجربه مي‌کنند. به نوشته نشريه آرشيو داخلي آمريکا، نزديک کمتر از 20 درصد از آنها حتي دچار نشانه‌هاي شديدتر مي‌شوند که با فعاليت‌هاي طبيعي‌ زندگي‌شان و حتي روابط فردي آنها تاثير مي‌گذارد.
اول اينکه مطمئن شويد که از نظر جسمي مشکلي نداريد، سعي کنيد ورزش کنيد مخصوصا وقتي احساس مي‌کنيد خلق شما تنگ شده است. مايعات فراوان بنوشيد. حتي هر 2 ساعت يک بار اگر با اين کارها بهتر نشديد از پزشک خود کمک بگيريد. مکمل‌هاي کلسيم و ويتامين‌ها نيز در کاهش نشانه‌هاي پيش از قاعدگي موثر هستند. گاهي مصرف قرص‌هاي ضدبارداري با نظر پزشک و در موارد شديد مصرف ضدافسردگي‌ها سبب بهبود اين نشانه‌ها مي‌شود.
استرس، اضطراب و اتفاقات نگران‌کننده سبب تغيير در نظم قاعدگي مي‌شود. به دليل تغيير در زمان تخمک‌گذاري سبب بروز قاعدگي غير از موعد مشخص مي‌شود. قاعدگي طبيعي بايد به فاصله 25 تا 35 روز رخ مي‌دهد. يعني از شروع اولين خون‌ريزي تا خون‌ريزي بعدي. بسياري از زنان احساس مي‌کنند که قاعدگي‌شان طبيعي نيست يعني قاعدگي در يک روز در هر ماه اتفاق نمي‌افتد. اين افراد نبايد نگران شوند چرا که لازم نيست دقيقا در همان روز ايجاد شود. تغيير دو سه روزي در ايجاد قاعدگي مشکل خاصي نيست. اما در صورتي که اين فاصله به کمتر از 25 يا بيشتر از 35 روز برسد بايد با پزشک مشورت کنيد. يکي از دلايل ديگر بي‌نظمي يا قطع قاعدگي باروري، اضافه وزن، کاهش وزن، اختلالات تغذيه‌اي و ورزش‌هاي سنگيني است اگر بعد از گذشت يک ماه قاعدگي، وضع اول بازگشت با پزشک خود صحبت کنيد.
بله احتمال دارد اما نه هميشه، کليد تعيين اينکه آيا خون‌ريزي واقعا پريود است يا نه اين است گاهي بين دو پريود لکه‌هاي خون ديده مي‌شود. در بعضي از زنان هنگام تخمک‌گذاري کمي خون‌ريزي دارند. اما اگر قاعدگي شما به مدت 2 ماه قطع شود حتما بارداري اتفاق افتاده است. اگر خانمي در انتهاي قاعدگي‌اش مقاربت داشته باشند بسته به طول مدت قاعدگي‌اش تخمک‌گذاري چند روز بعد اتفاق مي‌افتد و اگر اسپرم هنوز در بدن‌ شما مانده باشد ممکن است باردار شويد. اما اين هميشه اتفاق نمي‌افتد.
نمي‌توان صد در صد از اين موضوع مطمئن بود. ممکن است خون‌ريزي در اوايل بارداري اتفاق بيفتد. توجه داشته باشيد که آيا قاعدگي‌تان منظم است يا نه.اگر علايمي نظير تهوع و استفراغ داريد حتما به پزشک مراجعه کنيد ممکن است نياز به انجام تست بارداري باشد.استفاده از تامپون طولاني مدت سبب شوک توکسيک مي‌شود؟نشانگان شوک توکسيک که بيماري تهديد کننده جان است به دليل عفونت باکتريايي ايجاد مي‌شود اين نشانگان با حملات ناگهاني تب، لرز، اسهال، تهوع، درد عضلاني و بثورات پوستي مشخص مي‌شود. کارشناسان معتقدند اگر تامپون‌ها به مدت طولاني بمانند زمينه را براي عفونت‌هاي باکتريايي آماده مي‌کنند. بهترين وضعيت آن است که تامپون‌ها هر 8 ساعت يک بار تعويض شوند.
منبع:www.salamat.com